Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
Persbericht ONK/Gouden Jopa Helm
Speedway Veenoord 2019

De speedway tweedaagse vindt dit jaar plaats op 20 en 21 september. De organisatie heeft voor u weer 2 fantastische wedstrijddagen samengesteld. Het beloofd een waar speedway spektakel te worden.

Vrijdag 20 september. De vrijdag staat in het teken van het ONK Speedway 2019, het Openbaar Nederlands Kampioenschap. De gehele Nederlandse top heeft zich aangemeld voor de wedstrijd in Veenoord. De grote vraag is wie de wedstrijd zal winnen. Wordt het de Nederlands kampioen van 2018, Henry van der Steen, die erop gebrand is om zijn titel te prolongeren. Maar er zijn een aantal rijders die het Henry van der Steen moeilijk kunnen gaan maken. Geert Bruinsma uit Heerenveen rijdt al het gehele jaar speedway wedstrijden in de Bundes liga en in het Italiaans kampioenschap. Deze competities staan hoog aangeschreven en Geert Bruinsma boekt daarin prima resultaten, hij is daarom een geduchte tegenstander voor Henry. Daarnaast zijn er twee Nederlandse talenten, Mika Meijer en Jarno de Vries, die dit jaar laten zien dat ze met de Nederlandse top mee kunnen komen. Deze jonge talenten gaan het Geert en Henry ontzettend lastig maken. Wij verwachten daarom een hoog niveau van de ONK-speedway finale te Veenoord. In het bijprogramma rijden de 125cc rijders hun eerste Onk wedstrijd.

Zaterdag 21 september: De Gouden Jopa Helm 2019 Op zaterdag staat de 65e editie van De Gouden JOPA Helm op het programma. Het belooft een grandioos en internationaal spektakel te worden. Er staan in totaal 7 nationaliteiten aan de start. 16 coureurs strijden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm 2019. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het is onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off (extra finale heat bij gelijke puntenstand).

Het Rijdersveld van De Gouden Jopa Helm 2019 Het is gelukt om een rijdersveld te contracteren wat aan elkaar gewaagd is. Helaas is Jacob Bukhave uit Denemarken, de winnaar in 2018, door verplichtingen elders afwezig. Speedwaymekka Polen wordt vertegenwoordigd door Tomasz Orwat en Aureliusz Bielinskis. Vorig jaar eindigden zij respectievelijk op positie vijf en tien. Zij willen zichzelf verbeteren en zijn erop gebrand om een helm mee te nemen naar hun thuisland. De drieënveertigjarige Engelse Paul Hurry maakt zijn comeback in Veenoord, in negentienachtennegentig heeft hij de gouden helm gewonnen. Afgelopen jaar is hij tweede van Europa geworden in de grasstrack. Met zijn fysieke gesteldheid, ritme en prestatie zit het wel goed. Zou het hem lukken om 21 jaar na dato opnieuw een uitzonderlijke prestatie in Veenoord neer te zetten? Marius Hillebrand (Duitsland) neemt ook voor de 2e keer deel aan deze wedstrijd. Hij heeft de organisatie beloofd om deze keer de gouden helm mee te nemen naar huis. Als stichting zijn we blij dat we Theo Pijper aan de start hebben. Een voorwaarde is dat zijn kinderen ook mogen starten bij de jeugd. Natuurlijk zijn we daarmee akkoord gegaan. Wij zijn trots dat we de familie Pijper aan de start hebben. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Lars Zandvliet uit Mussel, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Jarno de Vries uit Jubbega en Mika Meijer uit Winschoten. Met deze 7 nationaliteiten kan de 2019 editie met overtuiging een internationale wedstrijd genoemd worden.
Bijprogramma Gouden Helm, Primeur van het jaar 2019. In het bijprogramma worden er 2 wedstrijden verreden. De eerste wedstrijd is een senioren speedway wedstrijd om de Veenoord Bokaal. In deze wedstrijd kunnen overige speedwayrijders zich zaterdagmiddag en avond goed in de kijker rijden. Dit gaat een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar. De tweede wedstrijd van het bijprogramma is de spectaculair rijdende 125cc speedway klasse. Deze jonge coureurs strijden om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veenoord. Zoals u ziet een topprogramma op zowel de vrijdag- als zaterdagavond, wij huldigen dit weekend een Gouden Helm Winnaar + twee Nederlands Kampioenen Speedway 2019.

De wedstrijden vrijdagavond De training (voor alle rijders) begint om 17:30 uur De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De wedstrijden zaterdagavond Het programma start om 16:00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord Bokaal en de ONK 125cc. De training van de Gouden Helm rijders zal rond de klok van 17:30 uur zijn. Het avondprogramma begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat.

Entree vrijdagavond De kassa is vanaf 17:00 uur geopend De Entree vanaf 11 jaar bedraagt 5, - Kinderen t/m 10 jaar gratis Gratis parkeren Gratis programmaboekje

Entree zaterdagavond De kassa is vanaf 16:00 uur geopend De Entree bedraagt 15, - Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen 5, - Gratis parkeren Gratis programmaboekje

Voor het complete rijdersveld en overige relevantie informatie kijkt u op www.speedwayveenoord.com
Geplaatst op: 11 september 2019 08:59