Persbericht ONK Speedway
PERSBERICHT ONK Speedway 2017

De ONK Speedway 2017 De ONK Speedway editie 2017 belooft een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Nederlandse titel. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 12 coureurs die gaan strijden om de Nederlandse titel doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 12 heats. De rijders maken daarna hun opwachting voor de finales. In Veenoord wordt de eerste van de twee competitiewedstrijden verreden. De tweede ONK zal verreden worden op 25 juni in het Belgische Heusden-Zolder.

Het Rijdersveld De complete Nederlandse speedwaytop heeft zich aangemeld om de ONK-wedstrijd te verrijden in Veenoord. Het is voor de organisatie een grote vraag wie de wedstrijd zal winnen mede omdat het om de eerste wedstrijd gaat in Nederland. Daarbij hebben zich ook een paar buitenlandse rijders zich aangemeld. Marcel Helfer uit Duitsland, Jarrick B Sorensen en Mark Beyer uit Denemarken. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Henk Koonstra uit Twijzel, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Romano Hummel uit Hoogkerk, Dave Meijerink uit Schuinesloot Sjoerd Rozenberg uit Olderbekoop, Lars Zandvliet uit Musselkanaal Nick Lourens uit Ter Apel En Kevin Glorie uit Wolvega.

Het Bijprogramma. In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Voor deze coureurs is deze avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar. We zijn als organisatie zeker benieuwd hoe William Kruit uit Emmer-Compascuum zijn eerste Speedwaywedstrijd zal gaan verrijden op de 500cc speedwaymotor.
Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. De jonge talenten krijgen de kans om de Onk wedstrijd te verrijden op de snelle speedwaybaan in Veenoord.

De Wedstrijden Het programma start om 16:00 uur met de training.
Klokslag 19.00 uur begint de eerste wedstrijd om de ONK-titel.
Entree De kassa is vanaf 15:00 uur geopend
De Entree bedraagt € 10, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje
Geplaatst op: 12 mei 2017 09:48