Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
De Gouden Jopa Helm 2016
De Gouden JOPA Helm editie 2016 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.

Het Rijdersveld
De winnaar van de vorige editie staat weer aan de start Marcin Nowak uit Polen. Nowak is gebrand op prolongatie, zodat hij de Helm voor de tweede keer op rij kan bemachtigen. De organisatie ziet Viktor Trofimov uit de Ukraine als grootste concurrent om Nowak te verslaan. Vorig jaar miste Trofimov op een punt de finale, hij heeft de organisatie verzekerd op revanche. Patrick Mikel maakt met zijn technische rijstijl zijn debuut in Veenoord. Het is de eerste Tsjech nadat Karel Prusa zijn helm aan de wilgen heeft gehangen.
Verder zijn de volgende coureurs gecontracteerd: Sascha Stumpe uit Duitsland, Andreas Layger uit Denemarken Daniel Gappmaier uit Oostenrijk, Adrian Gheorghe uit Roemenie en Vitalli Lysak uit Ukraine. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar zeven-nationaliteiten aan de start. Dit kan met overtuiging een internationale wedstrijd worden genoemd. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Mark Helmhout uit Zwaagwesteinde, Henk Koonstra uit Twijzel, Buddy Prijs uit de Krim, Dirk Fabriek uit Stadskanaal, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Romano Hummel uit Hoogkerk en Dave Meijerink uit Schuinesloot.
Het Bijprogramma.
In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Voor deze coureurs is deze middag en avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar. Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. De jonge talenten krijgen de kans om de afgelaste Onk wedstrijd van afgelopen juni nu wel te verrijden op de vernieuwde speedwaybaan in Veenoord.

De Wedstrijden
Het programma start om 16:00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord Bokaal en de Onk 125cc.
Het avondprogramma en de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm 2016 begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs.
Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat.
Entree
De kassa is vanaf 15:00 uur geopend
De Entree bedraagt € 15, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje
Geplaatst op: 16 september 2016 16:59