Eerste persbericht Gouden Jopa helm
Gouden Jopa Helm

Zaterdag 24 september strijden de beste Nederlandse speedwaycoureurs om de gouden Jopa helm in Veenoord. Ook coureurs uit zes verschillende landen strijden mee; Polen, Zweden, Duitsland, Tsjechie, Ukraine en Denemarken.

Het internationale programma begint traditioneel met de rijdersvoorstelling om 18.45uur.
De wedstrijden op het sportpark aan de Nieuweweg in Veenoord starten om 19.00uur.

De Gouden JOPA Helm editie 2016 belooft weer een grandioos spektakel te worden. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Dat is wat het publiek wil. Fanatieke coureurs die vol gas, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen en op deze manier zorgen voor mooie sport met veel spanning en spektakel.

Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en met het gas vol open de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd gaat over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.

Bijprogramma.
In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Voor deze coureurs is deze middag en avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar.

Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. De jonge talenten krijgen de kans om de afgelaste Onk wedstrijd van afgelopen juni nu wel te verrijden op de vernieuwde speedwaybaan in Veenoord.

De wedstrijden zijn van start tot finish goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds.
Locatie: Sportpark, Nieuweweg te Veenoord

Het programma is als volgt:
Training Veenoord bokaal/125cc 15:00 uur
Voorseries Veenoord bokaal/125cc 16:00 uur
Training gouden JOPA-helm 17:30 uur
Rijdersvoorstelling 18:45 uur
Aanvang wedstrijd 19:00 uur

Entreeprijzen:
Volwassenen 15, - euro
Kinderen van 8 t/m 14 jaar 5, - euro

Gratis parkeren en een gratis programmaboekje.
Geplaatst op: 5 september 2016 19:20