Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
PERSBERICHT Speedway Pairs 2016
Van de pole position in Assen naar de Speedway Pairs in Veenoord. Op zaterdag 25 juni eerst de MOTO-GP kwalificatie in Assen kijken en s avonds in Veenoord de speedway pairs aanschouwen. Dat is dit jaar mogelijk voor de motorsportliefhebber. In het hoofdprogramma wordt er in het zogenaamde pair systeem gereden. Dit houdt in dat in elke heat twee rijders een team vormen en het opnemen tegen een ander team. In totaal zijn er zes teams/pairs, zij bepalen in twintig heats welk team de avond als winnaar afsluit.

Het Rijdersveld
De complete Nederlandse speedway top is aanwezig. De pairs zijn met een zo klein mogelijk niveauverschil samengesteld. Zo ontstaan er spannende heats en worden er prachtige team duels uitgevochten op de vernieuwde speedwaybaan in Veenoord.

De toekomst in Veenoord.
Afgelopen winter is en nogal wat gebeurd in Veenoord. We zijn trots te kunnen melden dat wij onze eigen airfences aangeschaft hebben. Dit zijn gebruikte maar kwalitatief zeer goede airfences uit Gdansk (Polen). Met deze airfances kunnen wij in Veenoord nog vele jaren vooruit. Na drie maand onderhandelen en voorbereiding zijn de heren van Stichting Speedway Veenoord begin februari naar Gdansk gereden om de kussens op kwaliteit te controleren en deze vervolgens, na een grondige inspectie, aan te schaffen. Ook heeft de wedstrijdbaan een metamorfose ondergaan. Een asfaltfrees heeft de baan twaalf centimeter diep los gehaald om er vervolgens een vast pakket van te maken. Dit onderhoud was echt nodig. De baan had meerdere zwakke plekken. Deze plekken veroorzaakten gaten die het speedwayen belemmerden en voor gevaarlijke situaties zorgden. De rijders en het publiek zullen blij zijn met deze grondige opknapbeurt die de kwaliteit van de wedstrijden ten goede zal komen. Trots zijn we op deze behaalde resultaten. Kwalitatief goed en veilig speedway in Veenoord is vanwege deze investeringen voor de komende jaren gegarandeerd.

Het Bijprogramma.
Het bijprogramma bestaat uit twee wedstrijden. In deze wedstrijden komen talentvolle Nederlandse speedwayrijders aan bod die de komende jaren aansluiting willen krijgen met de top van Nederland. Dit mooie bijprogramma staat garant voor spannende wedstrijden. In de 125CC klasse kan het jong talent (9 tot 16 jaar) van Nederland zijn kwaliteit aan het publiek laten zien. Deze jonge coureurs rijden een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd zal lokaal rijder William Kruit uit Emmer-Compascuum zijn rijkunsten laten zien. Hij is er op gebrand om zich in de kijker te rijden voor het thuispubliek. In de 500CC klasse vertonen de talenten van 16 tot 20 jaar hun kunsten. Een aantal van deze rijders zit al dicht tegen de Nederlandse top aan.

De Wedstrijden
Het programma start om 16:00 uur met de eerste training. Klokslag 19.00 uur begint de Speedway Pairs met de eerste heat.
Entree De kassa is vanaf 15:00uur geopend De Entree bedraagt € 10, - Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, - Gratis parkeren Gratis programmaboekje
Geplaatst op: 1 juni 2016 22:09