PERSBERICHT Gouden JOPA Helm 2015
De Gouden Jopa Helm 2015
De Gouden JOPA Helm editie 2015 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.
Zo vader zo zoon
Het is vijftien jaar geleden dat de Oekraïner Vladimir Trofimov aan de start stond tijdens de Gouden Helm. Nu 15 jaar later komt zoon Victor aan de start. Victor is een Oekraïens talent en daardoor een gewilde rijder. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om hem voor de Gouden Helm te contracteren! Het is echter gelukt en daar zijn wij als organisatie reuze trots op.
Het Rijdersveld
De twee smaakmakers van vorig jaar staan ook weer aan de start. Natuurlijk hebben we het dan over de winnaar René Deddens en second best Danny Maaβen. René Deddens is gebrand op prolongatie, zodat hij de Helm voor de tweede keer op rij kan bemachtigen. Danny Maaβen is dit jaar voor het eerst werkzaam als fulltime prof bij de club Rye House in de Engelse Speedway competitie. Hij rijdt daar dagelijks tussen de wereldtoppers verdienstelijk met de grote speedwayrijders mee en wil zijn kwaliteiten graag aan het Nederlandse publiek laten zien.
Verder zijn er coureurs gecontracteerd uit Frankrijk, Denemarken en Polen. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar vijf-nationaliteiten aan de start. Dit kan met overtuiging een internationale wedstrijd worden genoemd. De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen, Sjoerd Rozenberg, Henk Koonstra, Nick Lourens, Dirk Fabriek, Geert Bruinsma, Romano Hummel en Henk Bos. Is Henk Bos in staat om, net als vorig jaar, de finale te bereiken?
Het Bijprogramma.
In het bijprogramma staan er twee wedstrijden op het programma:
In de Veenoord Bokaal komen de overige Nederlandse speedwayrijders aan bod. Deze groep bestaat uit coureurs die afgelopen jaar aan de Dutch Speedway League hebben deelgenomen. Voor deze coureurs is deze avond een mogelijkheid om zich voor een groot publiek goed in de kijker te rijden. Dit mooie bijprogramma staat ook garant voor spannende wedstrijden en een verrassende winnaar.
In de 125CC klasse kan het jong talent van Nederland zijn kwaliteit aan het publiek laten zien. Deze jonge coureurs rijden een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap rijden.
De Wedstrijden
Het programma start om 16:00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord Bokaal en de 125cc. Het avondprogramma en de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm 2015 begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat.
Entree
De kassa is vanaf 15:00uur geopend
De Entree bedraagt € 15, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5, -
U kunt bij ons aan de kassa ook pinnen.
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje
Geplaatst op: 18 september 2015 10:19