Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
Vooraankondiging Gouden Jopa Helm speedway in Veenoord
Gouden Jopa Helm

Zaterdag 26 september strijden de beste Nederlandse speedwaycoureurs om de gouden Jopa helm in Veenoord. Ook coureurs uit zeven verschillende landen strijden mee; Polen, Zweden, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Ukraine en Denemarken.

Het internationale programma begint traditioneel met de rijdersvoorstelling om 18.45uur.
De wedstrijden op het sportpark aan de Nieuweweg in Veenoord starten om 19.00uur.

De Gouden JOPA Helm editie 2015 belooft weer een grandioos spektakel te worden. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Dat is wat het publiek wil. Fanatieke coureurs die vol gas, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen en op deze manier zorgen voor mooie sport met veel spanning en spektakel.

Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en met het gas vol open de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd gaat over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.

Bijprogramma.
In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Deze groep bestaat uit coureurs die afgelopen jaar aan de Dutch Speedway League hebben deelgenomen. Voor deze coureurs is deze avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd met een verrassende winnaar opleveren.

Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. Zes juni jongst leden leverden deze jonge coureurs een prachtige wedstrijd. Schouder aan schouder de bochten door. Het betreft een ONK wedstrijd. De 125cc rijders zijn William Kruit uit Emmer Compascuum, Christian Wagemans uit Waskemeer, Jeffrey Sybesma uit Waskemeer, Margriet Diever uit Wolvega, Michiel Knap uit Leek, Silvia Middel uit Vledderveen, Michael de Jong uit Appelscha, Nynke Sybesma uit Waskemeer, Nigel Hummel uit Groningen.

De wedstrijden zijn van start tot finish goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds.
Locatie: Sportpark, Nieuweweg te Veenoord

Aanvang training: 17:00 uur
Aanvang voorseries: 16:00 uur
Aanvang wedstrijd: 19:00 uur

Entreeprijzen:
Volwassenen €15, - euro
Kinderen van 8 t/m 14 jaar €5, - euro

Gratis parkeren en een gratis programmaboekje.
Geplaatst op: 31 juli 2015 21:59