Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
Dutch Speedway League zaterdag van start in Veenoord
Ook dit jaar neemt Veenoord deel aan de league met een team, genaamd de Veenoord Rams. De volgende rijders gaan voor het team rijden: uit de A-groep Henk Bos uit Nieuwehorne die vorig jaar nog in de finale stond om mee te strijden om de gouden Jopa helm, Geert Bruinsma uit Heerenveen en Kevin Glorie uit Wolvega, die beide met een Duitse licentie ook in de Duitse bundesliga rijden. Dave Meijerink het grote talent uit Schuinesloot die zijn debuut maakt in de Dutch Speedway League.

Uit de B-groep Kelvin Bos, die het speedway virus niet van een vreemde heeft. Namelijk van onder andere zijn vader Uppie Bos. Ferry Mulder uit Groningen, die zijn speedway debuut op de 500cc maakte op 23 mei in Blijham. Ook word het team aangevuld met 3 rijders uit de 125cc. Namelijk William Kruit uit Emmer-Compascuum die 16 mei 3de werd tijdens het WK speedway 125cc in het Tsjechische Plzen. Sem Ensing uit Peize,die nu zijn debuut gaat maken in de speedway. Hij heeft al vele prijzen gewonnen op de grasbaan in de 50, 65 en 85cc en Michiel Knap uit Leek zal zijn steentje bijdragen aan het 9 tallige team.

De Veenoord Rams gaan het opnemen tegen de Blijham Eagles en de Helzold Stars die vorig jaar het kampioensschap hebben gewonnen. Er wordt in 2015 gereden in een pair systeem waarbij in elke heat 2 rijders van 1 team uitkomen tegen 2 rijders van een ander team. Van elk team worden de punten die de A-groep, B-groep en 125cc bij elkaar opgeteld en het team met de meeste punten is de winnaar. Dit is een vernieuwing die opgenomen was in het meer jaren beleid die de werkgroep heeft uitgestippeld. We zijn dit jaar ook erg benieuwd hoe het in pairs systeem zal uitpakken. De wedstrijd begint om 19:00 uur in Veenoord.

Tijdschema

Training: 16:00 uur
Wedstrijd: 19:00 uur

Entree

Vanaf 15 jaar: € 10,-
Kinderen van 8 t/m 14 jaar: € 5, -

Gratis parkeren en gratis programmaboekje!
Geplaatst op: 4 juni 2015 21:04