Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/deb10192/domains/speedwayveenoord.com/public_html/pages/nieuws.inc.php on line 13
Persbericht Gouden Jopa Helm
PERSBERICHT Gouden JOPA Helm 2014


27 september Gouden JOPA Helm in Veenoord
60 Jaar Speedway in Veenoord

Het was in 1954 dat er voor het eerst in Veenoord, gemeente Sleen in Drenthe, Speedway wedstrijden op een sintelbaan werden verreden.
Nu 2014 60 jaar later worden er nog altijd wedstrijden op deze legendarische baan in Veenoord, nu gemeente Emmen, georganiseerd.
Dus 60 jaar speedway in Veenoord en nog steeds op dezelfde baan, dat is echt uniek.
Heel veel coureurs uit binnenland en heel Europa maar ook ver daar buiten, hebben hier gestreden om de diverse kampioenschappen en natuurlijk om de Gouden Helm.
Op 27 september tijdens de Gouden JOPA Helm wedstrijd gaan 6 legendarische coureurs, die lang geleden op deze baan successen hebben geboekt een paar demoheats rijden.
Dit zijn te beginnen met de oudste Piet Seur inmiddels 82 jaar, Frits Koppe winnaar van de Gouden Helm in 1980, Hennie Kroeze, Frits Koning, Wil Stroes en Sjoerd Dijkema.
Het publiek kan natuurlijk een kijkje nemen in het rennerskwartier om een praatje te maken met de coureurs en om de motoren te bekijken.

Het hoogtepunt van de avond op 27 september is natuurlijk de Gouden JOPA Helm wedstrijd en dat beloofd een spektakel te worden. Er wordt niet alleen gestreden om de Gouden Jopa Helm maar ook om de Zilveren en Bronzen JOPA Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil. Er zijn coureurs gecontracteerd uit Zweden, Finland, Ukraine en Polen. Er wordt nog onderhandeld met rijders uit Engeland en Duitsland. De Nederlandse coureurs die aan de start zullen komen zijn, Henry van der Steen, Sjoerd Rozenberg, Henk Koonstra, Mark Stiekema, Pascal Swart, Nick Lourens, Lars Zandvliet en Henk Bos de winnaar van de Zilveren Helm in 2010, hij is er een paar jaar tussen uit geweest maar weer super scherp rijdend terug op de baan.

In het bijprogramma komen de senioren en nationalen aan de start zij zullen strijden om de Veenoord Bokaal 2014.

’s Middag worden er voor de Veenoord Bokaal 2014 enkele voor series verreden.
Nieuw is dat er gebruik gemaakt wordt van airfance, dit zijn luchtkussens die in de bochten worden geplaatst.

Het avondprogramma begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs.
Daarna begint om 19.00 uur de eerste heat


Entree kaartje kost € 13, -
Kinderen van 8 t/m 14 jaar € 6, -
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje
Voor meer informatie kijkt u op www.speedwayveenoord.com
Geplaatst op: 9 september 2014 21:14